Billett-svindel på Quart-festivalen

Falske billetter har florert på årets Quart-festival. Et firma som hadde tillatelse til å selge T-skjorter på festivalen, er avslørt i å lage de falske festivalpassene. Mye tyder også på at Quarts egne medarbeidere har stjålet originalbilletter og solgt dem videre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Vi er offer for en svindelkultur, konkluderer Pål Hetland i Quart-ledelsen. Han er sjokkert over den energien og fantasien en del Quart-relaterte personer har brukt på å svindle festivalen.

Etter det Dagbladet erfarer kan det ha blitt stjålet så mange som 500 firedagersbilletter.

Solgte pressepass

Dagbladet har snakket med flere personer som har blitt tilbudt billettene. En av dem er kristiansanderen Renato Langfeldt. Han var vitne til salg og kjøp av stjålne festivalpass under helgas festival.

- Jeg vet om flere personer som kjøpte disse passene til 250 kroner. Uten å slå til ble også jeg tilbudt festivalpass til spottpris. Det skjedde både i Tresse og i Bendiksbukta, forteller han. I vanlig salg kostet passene 960 kroner.

Langfeldt kjenner også til at pressepass med inngang til samtlige arenaer på festivalen, har blitt solgt på gata i Kristiansand.

- En av festivalens egne medarbeidere solgte et slikt pass til en bekjent av meg for 1250 kroner, hevder Langfeldt.

Drittsekker

Presseansvarlig Pål Hetland har ennå ikke klart å få oversikt over hvor mange billetter som har blitt stjålet og solgt videre. Han vet heller ikke hvor mange falske billetter som har vært i omløp under festivalen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer