Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Billett-svindel på Quart-festivalen

Falske billetter har florert på årets Quart-festival. Et firma som hadde tillatelse til å selge T-skjorter på festivalen, er avslørt i å lage de falske festivalpassene. Mye tyder også på at Quarts egne medarbeidere har stjålet originalbilletter og solgt dem videre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi er offer for en svindelkultur, konkluderer Pål Hetland i Quart-ledelsen. Han er sjokkert over den energien og fantasien en del Quart-relaterte personer har brukt på å svindle festivalen.

Etter det Dagbladet erfarer kan det ha blitt stjålet så mange som 500 firedagersbilletter.

Solgte pressepass

Dagbladet har snakket med flere personer som har blitt tilbudt billettene. En av dem er kristiansanderen Renato Langfeldt. Han var vitne til salg og kjøp av stjålne festivalpass under helgas festival.

- Jeg vet om flere personer som kjøpte disse passene til 250 kroner. Uten å slå til ble også jeg tilbudt festivalpass til spottpris. Det skjedde både i Tresse og i Bendiksbukta, forteller han. I vanlig salg kostet passene 960 kroner.

Langfeldt kjenner også til at pressepass med inngang til samtlige arenaer på festivalen, har blitt solgt på gata i Kristiansand.

- En av festivalens egne medarbeidere solgte et slikt pass til en bekjent av meg for 1250 kroner, hevder Langfeldt.

Drittsekker

Presseansvarlig Pål Hetland har ennå ikke klart å få oversikt over hvor mange billetter som har blitt stjålet og solgt videre. Han vet heller ikke hvor mange falske billetter som har vært i omløp under festivalen.

- Men vi har kunnet spore de falske billettene tilbake til et firma som solgte T-skjorter inne på festivalområdet ved Tresse. Politiet er informert om saken, forteller Hetland.

Quart-festivalen har fått en del publikumsreaksjoner på at festivalen er for dyr. Hetland ser ikke bort fra at dette danner grobunn for billettfusk.

- Hvis folk vil snylte på oss, så klarer de sikkert det, men det er ille at slike drittsekk-holdninger finnes, uttaler han. Han betegner festivalens billettsystem som tungvint, og sier seg ikke overrasket over at det blant festivalens nærmere 400 frivillige finnes enkeltpersoner som er ute etter å mele sin egen kake.

Ledelsen for Quart-festivalen satt i går kveld i et møte der de forsøkte å få oversikt over både billettsvindelen og den økonomiske situasjonen.

Dagbladets festivalguide