Billettbeviset

FROGNER (Dagbladet): Lars Grønnerød hevder en bomstasjonsbillett er med på å bevise at han overleverte ett av de to drapsvåpnene til Per Kristian natt til 3. april 1999.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Denne billetten er ett av flere bevis, som etter min mening bekrefter at Per Kristian fikk revolveren, kaliber 38, av Lars på dette tidspunktet, sier en av Grønnerøds forsvarere, advokat Morten Kjensli.

Per Kristian hevder at det aldri har vært noe slikt møte, og at han aldri fikk våpen av Grønnerød.

Funnet i plastpose

Ifølge Lars Grønnerød skjedde overleveringen i annen etasje i våningshuset på Orderud gård. Det var ingen vitner til den angivelige overleveringen. Lars skal ha fått 4000 kroner og en pistol i bytte av Per.

Bomringbilletten fra Fjellinjen er ved en tilfeldighet blitt et viktig bevis som kriminalpolitiet mener er med på å styrke Grønnerøds forklaring om våpenoverlevering.

Etter at Lars ble arrestert i forbindelse med trippeldrapet i begynnelsen av juni 1999, ransaket politiet leiligheten hans i Frognerveien 38 i Oslo. Det ble funnet en rekke interessante ting, blant annet et pistolmagasin, som politiet mener satt i pistolen som ble brukt til trippeldrapet.

I en kjellerbod, som Lars disponerte, ble det funnet en hvit plastpose med diverse innhold. Dette beslaget ble i utgangspunktet ansett som lite interessant.

Bekrefter biltur

I mellomtida hadde Lars forklart seg om våpenoverlevering til Per Orderud, og anslått tidspunktet rimelig presist, men han kunne ikke gi opplysninger som kunne bekrefte at han hadde vært ute av Oslo, langt mindre på Orderud gård den natta.

Etter hver fikk politiet tid til å gjennomgå alt beslaget fra Lars' leilighet, og bomstasjonskvitteringen kom for en dag.

Den bekreftet at Lars hadde vært ute av Oslo og passert tilbake gjennom bomstasjonen på Strømsveien ved Alfaset kirkegård ved 03.30-tida 3. april, slik han først hadde forklart.

Kontrollerbart

Advokat Kjensli sier at i den utstrekning det er mulig å kontrollere Lars' opplysninger om den aktuelle kvelden og natta gjennom tekniske undersøkelser, så stemmer de helt ut med det Lars har forklart.

- Dette har skjedd gjennom nitid politiarbeid, sier Kjensli.

I Nes herredsrett er det blitt dokumentert gjennom teleutskrifter at Lars og Per hadde telefonisk kontakt på mobil over 30 ganger fra lille julaften og fram til datoen for den påståtte våpenoverleveringen. Da slutter all kontakt mellom de to.

Per hadde i det aktuelle tidsrommet brukt mobilen ca. 150 ganger, samtalene til Lars inkludert.

<B>KJØRTE GJENNOM BOMSTASJON:</B> Lars Grønneruds forsvarer mener en billett fra bomringen bekrefter at Lars hadde vært ute av Oslo og passert tilbake gjennom denne bomstasjonen på Strømsveien ved Alfaset kirkegård ved 03.30-tida 3. april.