- Billetten bør koste fem kroner!

Debatten om kollektivtilbudet i Oslo raser på Dagbladets debattsider etter varsel om ny prisøkning. Flere av våre lesere viser til nettsiden Oslo Snarveier som oppfordrer folk til å snike.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Når billettprisene øker uten at kollektivtilbudet blir bedre, ja, da ber Sporveien om flere snikere, skriver innsender X inn til våre debattsider.

Denne gangen setter Sporveiene opp prisene fordi politikerne vil det slik. Pengene skal øremerkes kollektivtransporten. Økningen er en del av Oslopakke 2, som finansieres både av Oslo kommune og Staten. Mye av sinnet går likevel utover Sporveiene på våre debattsider. De som bruker kollektivtransport er misfornøyde med tilbudet:

- Jeg sniker når jeg kan, melder katootsie.

- Politikere og andre forstå-seg-påere oppfordrer alle til å benytte seg av kollektivtransport istedenfor å bruke privatbil. Men hvordan kan de tro at folk gidder å høre på slikt når de hele tiden - og i et sett - legger på prisene, spør Ylva.

- En billett hos Oslo Sporveier bør koste maksimalt 5 -fem- kroner fullpris, skriver Frustrert.

Flere skriver at prisene er en trussel mot miljøarbeidet, fordi folk går over til bil, mange er også misfornøyd med andre ting enn prisene: forsinkelser, brutale kontrollører og få sitteplasser.

Men noen er også positive:

- Alle som kommer til norge, skryter av sporveiene. De er så og si alltid på tid og kjører døgnet rundt i helgene og til 12-01-tiden man til torsdag, mener cALis.

Snikeside på nett

Oslo Snarveier kaller nettstedet seg som har satt snikingen i system. Sidene har eksistert siden 1999, og her kan du blant annet melde deg på en SMS-tjeneste der du får beskjed om og hvor det er kontroller. Oslo Snarveier tilbyr også juridisk hjelp til snikere, og tilbyr sitt eget snikekurs.

Dagbladet skrev om siden i 1999.

I går møtte leserne informasjonssjefen i Oslo Sporveier på nett. Les svarene! Han har dette å si om sniking:

- Når det gjelder sniking så er det å lage ris til egen bak og en straff for de lojale betalende reisende. Hadde flere tenkt på samme måte så hadde det virkelig satt kollektivtilbudet i fare.

- Ja jeg synes det rart at folk sniker. Det finner jeg både forbrytersk og umoralsk, sier Rydmark videre om sniking på t-bane, buss og trikk.

Hva mener du om Oslo Sporveier og sniking? Og hva synes du om å oppfordre og hjelpe folk til å slippe å betale billetten? Si din mening!

<B>INFORMASJONSSJEF:</B> Bjørn Rydmark har mye å svare for om dagen.
<B>BILLETTKONTROLL:</B> Slik ser det ut når Oslo Sporveier sjekker billetten din. Har du ikke betalt må du inn i gebyrbussen til venstre.