Billettsjokk forLSK-fansen

Hvis LSK-supporterne har lyst på cupfinalebillett, krever klubben at de punger ut med 300 kroner ekstra til skjerf og flagg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Nå reagerer Forbrukerombudet.

-  Vi har fått én skriftlig klage og flere telefoner. Dette er ulovlig og i strid med markedsføringsloven, sier rådgiver Frode Elton Haug hos Forbrukerombudet til Dagbladet.På LSKs hjemmeside skriver klubben at det er umulig å bare kjøpe billett til cupfinalen mot Molde 6. november - og at supporterne i stedet må kjøpe en billettpakke, som i tillegg til billetten består av skjerf og flagg.

Prisen for hele pakken blir billettprisen - pluss 300 kroner.

«Vi ønsker at Ullevaal skal være kledd i gult og svart denne dagen», oppgir LSK som begrunnelse.

Trenger pengene

Men manager Jan Åge Fjørtoft benekter ikke at motivene er rent økonomiske.

-  Vi ønsker å kunne opprettholde den sportslige satsingen til neste år. Inntjeningen på en cupfinale er viktig, særlig når vi går med underskudd også i år.

-  Men inntjeningen deres står vel ikke og faller på en cupfinale?

FINALESJOKK:  LSK-fansen liker ikke klubbens billettpakker før cupfinalen. Her jubler de med Pål Steffen Andresen (t.v) og Espen Sørgård etter førstnevntes scoring mot Vålerenga I semifinalen. Foto: Arnt E. Folvik
FINALESJOKK: LSK-fansen liker ikke klubbens billettpakker før cupfinalen. Her jubler de med Pål Steffen Andresen (t.v) og Espen Sørgård etter førstnevntes scoring mot Vålerenga I semifinalen. Foto: Arnt E. Folvik Vis mer

-  Den står og faller på flere tiltak, og dette er ett av dem. Dette er måten å gjøre det på. Vi har i hvert fall ikke råd til å tape penger på cupfinalen.

-  Eventuelle uenigheter om jus overlater jeg til vår advokat. Vi skal svare forbrukerombudet på eventuelle spørsmål, sier Fjørtoft.

Sponsorene negative

LSK prøvde også å selge enda dyrere pakker til samarbeidspartnerne sine, noe som ble dårlig mottatt. I stedet måtte klubben legge seg på et langt lavere nivå enn de hadde håpet.

Daglig leder Frank Grønlund synes ikke den ekstra utgiften på 300 kroner er spesielt stor.

-  600 kroner for en cupfinale er ikke så ille. På en måte er de heldige, som allerede bor i Oslo-gryta. Andre steder i landet kommer man ikke på cupfinalen for under 2 500 kroner, sier Grønlund til Dagbladet. I Molde får de med sesongkort, som ikke kjøpte reisepakker med fly og buss, anledning til å kjøpe bare billett.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer