Julekalender 2020

Billig pakkekalender i siste liten

Har du utsatt adventskalenderen til siste liten? Fortvil ikke, her er tipsene du trenger for å komme i mål.

BILLIG OG ENKELT: Det er slettes ikke umulig å komme i mål med pakkekalenderen til 1. desember. Ina Fjærli-Wenhaug pakker for eksempel inn julekulene de allerede har og pynter treet litt etter litt utover hele desember. Foto: Ina Fjærli-Wenhaug
BILLIG OG ENKELT: Det er slettes ikke umulig å komme i mål med pakkekalenderen til 1. desember. Ina Fjærli-Wenhaug pakker for eksempel inn julekulene de allerede har og pynter treet litt etter litt utover hele desember. Foto: Ina Fjærli-Wenhaug Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

For veldig mange er desember synonymt med julekalender.

Kanskje har du utsatt butikkrunden i år på grunn av corona, eller kanskje kom desember kastet på deg like overraskende i år som i fjor.

Uansett, i morgen er det 1. desember - er du ikke i mål med den planlagte pakkekalenderen ennå, kan disse ideene redde forventningene om en julekalender i hus.

- Å finne 24 billige ting som ikke bare skal være tull, er ikke lett og kan fort bli dyrt. I tillegg tar det tid og er ikke så veldig miljøvennlig, sier forbrukerøkonom i DNB, Silje Sandmæl.

Billige julekalender

43 prosent av nordmenn kjøpte eller lagde egen julekalender i 2018. Vi forventet også å bruke 461 kroner i snitt på å telle ned til julaften. Det betyr nesten 1 milliard kroner på adventskalendere viste undersøkelsen Ipsos gjorde for DNB.

De som har barn i alderen 6–14 år bruker mest.

- For mange familier har jula blitt en 24 dagers gavebonanza, sier Sandmæl.

Hennes enkle tips er å lage aktivitetskalender for hele familien.

Aktivitetskalender for familien

Tobarnsmoren Jeanett Myrseth inkluderer aktiviteter som familien ville gjort uansett i julekalenderen. Hun brukte noen timer på å lage årets kalender til sine barn. Ikke koster den mange kronene heller, en tråd med hamp, litt papir og noen konvolutter er alt hun har brukt på å få julekalenderen ferdig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer