Billig sprit og røyk hjem fra jobb

Nordsjø-arbeidere skal få lov til å handle taxfreekvote når de flyr hjem fra oljefeltet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

STAVANGER/OSLO (Dagbladet.no): Oljearbeidere som har oppholdt seg mer enn 12 nautiske mil fra Norge i mer enn et døgn, skal få lov til å handle taxfritt på vei hjem fra Nordsjøen. Det signaliserer et brev fra Statoil til luftfartsmyndighetene i Avinor.

Det jobber omlag 25 000 ansatte på norsk sokkel, og hovedregelen er at de reiser fram og tilbake mellom land og Nordsjøen åtte til ti ganger i året.

Skattegave

- Om dette stemmer, så høres det jækla greit ut, sier forbundsleder Leif Sande i Norsk olje- og petrokjemisk fagforbund til Dagbladet.no.

Det var Avinor-sjef Randi Flesland som i formiddag slapp nyheten om nyvinningen da hun holdt foredrag på Solakonferansen, den største skandinaviske luftfarskonferansen i år.

Om forslaget går gjennom hos politikerne betyr det en gave fra den norske statskassa til oljearbeiderne på omlag 100 millioner kroner i året, forutsatt at alle handler full kvote og sparer rundt 400 kroner i alkohol- og tobakkavgifter ved hvert kjøp.

- Det er operatørene som har drevet fram denne saken. Vi har fått et brev fra Statoil som signaliserer at hvis det åpnes for at man kan handle taxfritt ved ankomst slik DN skrev i forrige uke, vil de som er på plattformer kunne ta med seg tobakk, parfyme og alkohol hjem, sier kommunikasjonsdirektør Ove Narvesen i Avinor til Dagbladet.no.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer