Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Billigere å bo nå enn i 1992

Boligprisene vil fortsette å stige. Det tror formannen i Norges Eiendomsmeglerforbund, Børge Martinussen. Men kostbare boliger til tross, det er billigere å bo for Ola nordmann.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Takket være rekordlav rente og inflasjon betaler de fleste av oss langt mindre for å bo i dag enn vi gjorde da boligprisene var på sitt høyeste på slutten av åttitallet.

- Til tross for kraftig prisstigning de siste tre årene er utgiftene til bolig ikke blitt tilsvarende dyrere, sier Børge Martinussen.

Prisene vil stige

Eiendomsmeklerbransjen opplevde også i fjor at prisene flatet kraftig ut når høsten kom.

- Markedet var slik i 1995 også. Spør meg ikke hvorfor. Vi lurte på om den kraftige prisveksten var på retur. Men på slutten av året snudde det igjen. Dersom ikke noe dramatisk skjer, er jeg sikker på at prisene vil stige kraftig igjen, sier Bertinussen.

Han mener det blir et oppdemmet behov når vi ser lyset og sola igjen.

Dyrt om våren

- De mest ivrige kjøper på våren, når vi har lite ute for salg. Resten trenger mer tid. På høsten er det flere tilbud. Da minsker presset på prisene. Men jeg har forundret meg litt over at prisene i fjor sank så tidlig som i august, sier Bertinussen.

Markedssjef Christian Berg i Norges DnB Eiendomsmegling håper at boligtilbudet nå øker kraftig igjen.

- Dersom vi ikke får flere boliger rimelig raskt, er jeg sikker på at vi får den samme tendensen som i fjor og året før. Da steg prisene kraftig tidlig på våren for så å flate ut tidlig på høsten, sier Berg.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media