Billigere barnehage

Regjeringen bommet totalt på hvor mange barnehageplasser det ville bygges i landet i forrige budsjettperiode. De ubrukte midlene som ble avsatt til utbygging, kommer nå foreldrene til gode.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I nasjonalbudsjettet for 2000 ble det lagt opp til etablering av hele 8.000 nye barnehageplasser. I virkeligheten ble tallet 1.900. Dette gir hele 240 millioner kroner i ubrukte midler fra fjorårets budsjett.

Disse millionene foreslås brukt som ekstratilskudd for å øke statstilskuddet til barnehagene, slik at foreldrebetalingen kan reduseres ytterligere. Tilskuddet tilsvarer rundt 10 prosents økning i statstilskuddet, eller rundt 2.000 kroner i året i redusert foreldrebetaling.

I tillegg vil regjeringen arbeide for å ytterligere redusere foreldrebetalingen ned til 20 prosent av kostnadene i barnehagesektoren. I dag betaler foreldrene rundt 37 prosent. Regjeringen vil også etablere 10.000 nye barnehageplasser i 2002, 6.000 av disse er øremerket barn under tre år, og de resterende 4.000 til barn over tre år.

(NTB)