Billigere bensin - høyere bilavgifter

Stoltenberg vil ha ei krone billigere bensin. Det betyr at en vanlig bilist vil bruke 1500 kroner mindre på bensin i året. Men regjeringa vil øke årsavgifta og nybilprisen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Fra nyttår vil Stoltenberg senke drivstoffavgifta med 50 øre. Fra 1. juli 2001 skal avgifta reduseres ytterligere 32 øre. Når vi regner med momsen blir bensinen om lag ei krone billigere.

Hvis du kjører 16 000 kilometer i året, betyr det at du slipper unna 1500 kroner billigere. Prisreduksjonen gjelder både bensin og diesel.

Årsavgiften øker fra 2005 kroner til 2265 kroner - en økning på 260 kroner.

Nye biler blir rundt en prosent dyrere fordi det effektive importavgifta går opp med 2,8 prosent. En ny bil som i dag koster 250 000 kroner, vil neste år koste 252 500 kroner. Eller sagt på en annen måte - det du sparer på billigere bensin, taper du - og vel så det - hvis du kjøper ny bil.

De populære stasjonsvarebilene blir forbudt fra 1. april 2001. Regjeringa foreslår at varebiler må ha plass til en kasse av en viss størrelse - og denne kassen får ikke plass i stasjonsvarebiler.

Vil ha enda billigere bensin

Mange bilister er slett ikke fornøyd med priskuttene. Privatbilist Inge Rekdal og lastebileier Gunnstein Hoem mener at kuttene ikke er store nok.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer