- Billigere biler og brennevin

STORSLETT: Siste stortingsvalg stemte de Høyre. Neste gang blir det Frp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Eskel Isaksen (24), André Karlsen (28) og Stein Magne Pettersen (30) på Storslett Auto i Nordreisa kommune i Troms er opptatt av avgifter.

Og de bør være så lave som mulig. Derfor vil kameratene stemme på Fremskrittspartiet neste gang.

- Tobakk, brennevin og biler. Hagen vil kutte avgifter på alt som er dyrt. Det er sånne ting vi bryr oss om, sier de tre.

Kameraten Frode Karlsen (29) er mer usikker. Eskel, André og Frode eier bilverkstedet på Storslett. De klarer seg bra, men skulle gjerne hatt mer. Ved siste stortingsvalg stemte Eskel Høyre, fordi partiet lovet å fjerne skatt på utbytte.

- Vi skulle jo få voldsomme skatteletter også på den private skatten, men der skjedde det lite, sier Eskel. Så nå blir det Hagen.

Lavere skatter og avgifter er den viktigste grunnen til at Eskel, André og Stein Magne ville stemt Frp dersom det var valg i dag. En annen grunn er partiets innvandringspolitikk. I Nordreisa er det mange asylsøkere. Flere ganger har det vært sammenstøt mellom nordmenn og asylsøkere og mellom ulike grupper asylsøkere.

- Vi er en liten kommune, og det er for mange asylsøkere her, sier Eskel.

- Ja, Frp's flyktningpolitikk er også en god grunn til å stemme på partiet, mener Stein Magne.

- Hva med Frp's utdanningspolitikk og helsepolitikk. Er Frp best der også?

- Jeg bryr meg jo ikke om det. Jeg er jo frisk og rask, og går aldri til lege, sier Eskel. Han innrømmer at han er egoistisk.

- Men jeg tar vare på meg selv, så får andre ta vare på seg.

Og sist, men ikke minst velger de tre Fremskrittspartiet rett og slett fordi de ønsker forandring.

- Nå har vi forsøkt de fleste regjeringsalternativ, så hvorfor ikke Frp? spør de tre.

VIKTIG MED BIL: Og avgiftene er for høye, mener Stein Magne Pettersen (t.v.) og bilmekanikerne Frode Karlsen, André Karlsen og Eskel Isaksen.