Billigere mat

Matprisene vil neppe stige mye neste år, men kan tvert imot bli rimeligere, særlig kjøtt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vi bruker ca. 15 prosent av husholdningsbudsjettet på mat. Direktør Per Roskifte i Handelens og Serviceorganisasjonenens Hovedorganisasjon tror konkurransen fra grensehandelen vil være viktigste årsak til nedgang i kjøttprisene.

Alt nå selger en butikkkjede ribbe til 39 kroner kiloet, som svar på lave svenske priser.

- Men innkjøpsprisen er 46 kroner, så det er rent tap for butikken, sier Roskifte. Han tror omstillingen som tvinger seg fram i norsk landbruk også vil resultere i lavere priser på landbruksprodukter.

På frukt og grønnsaker blir prisene ventelig stabile. For dagligvarer ellers, vil prisene på grunn av konkurranse kjedene imellom, ikke øke vesentlig.