PRISENE STIGER: Det skjer på tross av at råvarene er blitt billigere. Foto: Gorm Kallestad/SCANPIX
PRISENE STIGER: Det skjer på tross av at råvarene er blitt billigere. Foto: Gorm Kallestad/SCANPIXVis mer

Billigere råvarer, dyrere mat i butikken

- For liten konkurranse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Matprisene er i snitt blitt 6 prosent høyere det siste året.

Den store prisstigningen skjedde før sommeren, da prisene på de internasjonale råvaremarkedene gikk i været.

Siden pristoppen har råvareprisene falt med 25 prosent, men likevel blir ikke maten billigere i butikkene.

Det kommer av at det er for liten konkurranse, mener Forbrukerrådet.

- Det er en gåte innhyllet i tåke at det ikke skjer i mye større grad, og vi tar jo det rett og slett som et klart tegn på at det er for lite konkurranse, sier forbrukerpolitisk direktør Audun Skeidsvoll i Forbrukerrådet til NRK.

Forbrukerrådet mener butikkene må være like raske til å sette ned prisene som de er til å sette dem opp når prisene på råvarer stiger.

(NTB)