Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Billigere sprit

Det er ingen spøk. Finansminister Gudmund Restad varslet i dag at regjeringen vil vurdere å redusere alkoholavgiften for å bremse handelslekkasjen til Sverige.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Svenskene ventes å redusere alkoholavgiftene kraftig for å komme på linje med de andre EU-landene. Fremskrittspartiets Siv Jensen stilte spørsmål i Stortingets muntlige spørretime i dag om hva regjeringen vil gjøre for å begrense handelslekkasjen og gjøre det mer attraktivt å kjøpe alkohol i Norge.

- Jeg vil ikke avvise at regjeringen i større grad enn hittil er nødt til å ta hensyn til blant annet avgiftsnivået for eksempel i Sverige når vi skal fastsette våre avgifter, sa Restad.

Han sa imidlertid at det også er en betydelig lekkasje når det gjelder handel med matvarer, og at en forklaring på det kan være at matmomsen i Norge er dobbelt så høy som i Sverige. Restad sa at dette er en problemstilling regjeringen har med seg i arbeidet med budsjettet for neste år. Han viste også til at regjeringen vil fremme forslag om en momsreform neste vår, og at moms på matvarer vil bli vurdert i den forbindelse.

(NTB)