Billigere sprit

ÅLESUND (Dagbladet): Flere polutsalg i distriktene og reduksjon i avgiften på brennevinet med inntil 30 kroner flaska. Dette vil Avholdsbevegelsen ta i bruk for å bekjempe den illegale spritomsetningen og redusere grensehandelen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Under Avholdsfolkets Landsrådsmøte i Ålesund i går ble tiltakspakken presentert.

  • Avgiftene på brennevin reduseres merkbart. Inntil 30 kroner flaska er et tenkelig beløp. Vilkåret er at avgiftene på øl og vin oppjusteres.
  • Det åpnes for at Vinmonopolet får åpne flere utsalg. Først og fremst i distriktene. Vilkåret er at også ølsalget i disse kommunene flyttes til polutsalgene.
  • Politiet får 15 millioner til økt kontrollvirksomhet.
  • Et tilsvarende beløp blir satt av til informasjon og holdningskampanjer.
  • Tax free-salget avskaffes.

- Vi er klare. Vinmonopolet det samme. Nå vil vi ha sosialministeren på banen, sier Bernt Sverre Mehammer i Avholdsfolket Fellesråd.

Samtidig er han klar over at det ulmer i hans egne rekker over de utradisjonelle forslagene han har utarbeidet.

- Omfanget av den illegale spritomsetningen er nå så stort at vi må stå samlet bak tiltak som kan redusere det, mener han.

Opprettelse av flere polutsalg har vært brukt som argument for å stoppe handelslekkasjen, og som et viktig servicetilbud.

- Vi liker ikke at noen tjener penger på alkohol, men når det først skjer, er det best at det er i statlige hender, sier Mehammer.

<B>FOR DYRT:</B> Informasjonsleder Bernt Sverre Mehammer mener at avgiftene på sprit bør senkes.