Billigsalg på verdibørsen

Verdipolitikken er det første som byttes mot makt, skriver Marie Simonsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

– Det kan ikke være sånn at Høyre får noen milliarder i skattelette mot at KrF får styre verdisakene, sa Unge Høyres nye leder, Henrik Asheim, til Dagbladet forleden. Han var opprørt over at Høyre dagen før hadde trukket seg fra et kompromiss med regjeringspartiene om formålsparagrafen i skolen, for å tekkes KrF. Unge Høyre vil fjerne referansen til kristendommen i formålsparagrafen, og Asheim mener det handler om Høyres verdigrunnlag som et liberalt parti i et multikulturelt samfunn.

Det har han selvfølgelig helt rett i, men eldre og mer kyniske politikere trakk antakelig på smilebåndet over ungdommens kompromissløshet. Jo, det kan være sånn, og det er sånn hele tiden. Immaterielle verdier er det første som ofres på veien til regjeringskontorene. Det gjelder også i Arbeiderpartiet, hvor Jens Stoltenberg stadig holder døren på gløtt til KrF. Stoltenberg vet at han kan komme til å trenge KrFs støtte i neste stortingsperiode, hvis den rødgrønne regjeringen faller, og da får det heller være at Dagfinn Høybråtens parti står milevidt fra Ap i sentrale verdispørsmål, som for eksempel likestilling og skolepolitikk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer