Billigst bensin: Søndag og mandag

Du kan spare mye på å fylle bensin søndag og mandag morgen. Da er bensinen billigst, ifølge bensinstasjoner over hele landet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vær morgenfugl, så unngår du en blåmandag, er det klareste tipset fra bensinstasjonene Dagbladet har vært i kontakt med. Bensinen er absolutt billigst søndag og mandag morgen. Mandag formiddag setter mange bensinstasjoner opp prisen til ukas høyeste nivå. Var du litt for seint ute mandag i forrige uke, tapte du 83 kroner på å fylle en sekstiliters tank ved Statoil Asker.

Varierer

Akkurat når tallene på prisskiltet spretter opp, varierer. Mange steder skjer det klokka tolv. Prisnivået synker fra toppnivået mandag formiddag og utover i uka. Det er de fleste av de totalt 70 bensinstasjonene Dagbladet har kontaktet, enige i.

-  Å fylle bensin fredag morgen er det i hvert fall ikke noen vits i, sier en av Hydro Texacos bensinstasjonseiere. Fredag setter nemlig mange bensinstasjoner ned prisen, og da holder den seg ofte lav hele helga. Ved mange stasjoner synker den også fram mot mandag formiddag. Derfor er du sikrest på å spare penger hvis du fyller søndag eller tidlig mandag.

Bensinforhandler Leif Arne Wålengen ved Esso Alvdal er en av dem som ikke regulerer prisen i løpet av helga. Årsaken er rett og slett at han har helgefri.

Dum tid

-  Prisen blir ikke lavere her enn det den er lørdag formiddag. Den holder seg til den justeres opp igjen mandag, sier Wålengen.

Prisene svinger nærmest fra minutt til minutt hos mange bensinstasjoner. Derfor klarer en del bensinstasjoner ikke å gi råd om når bensinen er rimeligst.

 MANDAG:  Dagbladet fulgte utviklingen på bensinprisen i ei uke ved Statoil Asker. Mandag morgen måtte du ut med 9,94 kroner literen. Men allerede samme formiddag ble prisen skrudd opp. Alle foto: Ole C.H. Thomassen
MANDAG: Dagbladet fulgte utviklingen på bensinprisen i ei uke ved Statoil Asker. Mandag morgen måtte du ut med 9,94 kroner literen. Men allerede samme formiddag ble prisen skrudd opp. Alle foto: Ole C.H. Thomassen Vis mer

Over halvparten av de 70 stasjonene sier likevel at mandager fra formiddagen og ut dagen er ei dum tid for å rulle inn på bensinstasjonene.

Også torsdag ettermiddag kan svi i lommeboka, for da kommer ukas prisøkning nummer to for en del bensinstasjoner, som Esso-stasjonen i Vennesla.

-  Mandag og torsdag er de dagene det har skjedd flest ganger at vi har kommet opp i fullpris, sier daglig leder Olav Brandsdal.

Han understreker at dette ikke er noen fasit:

-  Prisene skal ikke bindes til bestemte tider og kan endres når som helst.

Bensinstasjonene Dagbladet har vært i kontakt med, er spredt over hele landet. Det kan være geografiske variasjoner, slik at det ikke overalt lønner seg å fylle i helga og mandag.

Noen steder er priskrigen kraftigere enn andre steder, slik at mønsteret brytes i kampen om å kapre kundene.

FREDAG: 10,63 kroner literen.
SØNDAG: 9,94 kroner literen.