Bills maraton for Hillary

NEW YORK (Dagbladet ): President Bill Clinton tok i går en skikkelig New York-maraton for Hillary.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bilkortesjen hans suste fra Bronx til Harlem og Brooklyn hvor han med kjent Clinton-magi manet velgerne til å stemme kona inn i USAs senat tirsdag. .

- Fire år til! Fire år til! ropte velgerne i Harlem til sin president.

Men denne gangen tenkte Clinton seg om: Han svarte ikke at de får den nest beste presidenten, som han kom til å si i California.

Hillary ligger foran rivalen Rick Lazio med seks prosent.

Dagen før 30000 maratonløpere kaster seg ut i New Yorks gater, kastet presidenten seg inn i turbo-valgkamp for både Hillary og Al Gore. I Harlem har demokratene et stort flertall, men mange av Harlems svarte beboere ga klar beskjed om at årets valg var vanskelig. Clinton er en helt, men ikke Al Gore. Hillary har derimot et stort flertall, og de som stemmer, er som regel trofaste demokrater.

Snudd ryggen

Bill Clinton har ifølge innsidere hatt en haug gode ideer for hvordan Al Gore burde ha drevet presidentkampanje, men Al Gore har snudd ryggen til. Clinton har revet seg håret over at Gore ikke har vist mer til hva Clinton og Gore har fått til i løpet av de åtte år de har styrt.

Da presidenten slapp ut av Det hvite hus denne uka, og fikk snakke til velgere i California fikk han til fulle vist hvordan Gore burde ha oppført seg hvis han hadde fulgt Clintons råd.

Pianokonsert

Bill Clinton snakker om lav arbeidsløshet, lav rente, nedgang i kriminalitet og om utdanning. Han nagler Bush med lav stemme og rammende kritikk. Han er som en pianokonsert i forhold til Gores skramleorkester, mener svært mange. Det er nesten forståelig at Gore-leiren har strittet mot at Clinton skal drive valgkamp. Når han har fått en slags frigang de siste og avgjørende dagene, er det slående hvor mye bedre Clinton er enn visepresident Gore.

Hvis demokratene beholder sine 46 seter i Senatet og vinner fem nye tirsdag, overtar de makten fra republikanerne. Ingen tror det er mulig, men Hillary er én av tre man håper blir valgt tirsdag. Med sju nye demokrater i Representantenes hus kan demokratene også der overta makten.

Stri tørn

Vinner Bush valget og republikanerne beholder makten i både Senatet og Representantenes hus er det første gang siden 1953- 54 at republikanerne har all makt.

<B>MAGI:</B> Ingen kan måle seg med valgkampens trollmann, Bill Clinton, når det gjelder å få velgerne i tale.