Bills ville liv

Sex kjøpt og betalt på firmaets regning. Kjønnstrakassering. Rasediskriminering. Romavlytting. Det skal visstnok gå hardt for seg på sjefsnivå i Microsoft.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På lik linje med sin mektige navnebror president Clinton skal Bill Gates i følge boken «The Microsoft File» en noe avslappede holdning til amerikanske familieverdier.

Boken, som i begynnelsen av september lanseres på det amerikanske markedet, forteller blant annet at Microsoft-sjefen i 1992 skal ha hatt sex med prostiuerte for å slappe av etter et tøft møte med advokater fra den amerikanske handelskommisjonen.

Sex-trakassering

Gates skal også ha drevet en så langvarig og hard frierikampanje overfor en kvinnelig ansatt at hun så seg nødt til å levere inn en klage på den uønskede oppmerksomheten fra styreformannens side.

En annen Microsoft-sjef skal ha skrytt høylytt av sin stilling som «president i amatørgynekologforeningen». «Amatørgynekologen» skal i tillegg ha tilbudt en afro-amerikansk kvinnelig ansatt 500 dollar hvis han fikk lov til å kalle henne «Sweet Georgia Brown».

Avlyttet konkurrenter

Ille nok, men langt mer sjokkerende for mange i IT-bransjen vil nok påstandene om romavlytting av konkurrenter og partnere være. En IBM-sjef oppdaget tre avlyttingsmikrofoner i hotellrommet sitt etter et viktig møte med representanter fra Microsoft.

- Bokhandlerne bør putte denne boka i seksjonen for science fiction, sier Microsofts talsperson Greg Shaw til avisa The San Francisco Examiner. Shaw avviser beskyldningene som oppdiktede historier blandet med tidligere avviste rykter.

«The Microsoft File» lanseres 8. september av forlaget Random House, som allerede har bestilt et nytt opplag på grunn av omfattende forhåndsbestillinger.

WILD BILL: Verdens rikeste nerd kjøper sex, plager ansatte og avlytter konkurrenter skal vi tro boken «The Microsoft File».