Bilmafia stjeler bilnøklene mens du sover

Stjålet luksusbil fra Hamar funnet med estiske skilter i Litauen.

FALSKE SKILTER. Estiske skilter på en Audi fra Møller Bil på Hamar? Denne bilen ble stjålet utenfor Hamar og funnet igjen i Litauen. Politiet mistenker organisert kriminalitet. Foto: Gjensidige.
FALSKE SKILTER. Estiske skilter på en Audi fra Møller Bil på Hamar? Denne bilen ble stjålet utenfor Hamar og funnet igjen i Litauen. Politiet mistenker organisert kriminalitet. Foto: Gjensidige. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): - Tjuvene brøt seg inn om natta, sier Arild Gleditsch fra Hamar til Dagbladet.no.

Natt til tirsdag den 13. januar gikk Arild Gleditsch seint til sengs. Familien som består av tre barn, Gleditsch selv og hans kone, hørte ingenting da tjuvene brøt seg inn i huset gjennom et vindu.

Da familien våknet dagen etter var bilnøklene som befant seg inne i huset borte. Det var også deres eksklusive bil - en sølvgrå Audi A8 Quattro.

FunnetNå viser det seg  at Gleditsch Audi ble forsøkt omregistrert i byen Marijampole i Litauen den 28. februar. Bilen hadde da estiske skilter. Politiet i Litauen har relativt strenge regler for omregistrering av importbiler og sjekket bilen opp mot en oppdatert liste over kjøretøy som er meldt stjålet den siste tiden.

Arlid Gleditsch bil dukket opp på lista - og en nærmere sjekk avslørte at dette faktisk var den norske bilen som ble stjålet på Hamar.

Nils Kristian Brekke, utreder i Gjensidige Forsikring, forteller at bilen ble funnet etter et godt samarbeid mellom politiet, forsikringsselskapet og kontaktnettet i utlandet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer