Bilopphoggeri godtar ikke forelegg etter dødsbrann

Selskapet godtar ikke forelegg etter dødsbrannen i mai i fjor.

DØDSBRANN: En person mistet livet og to ble alvorlig skadd under en eksplosjonsartet brann på tomta til Trondheim Bil-demontering på Øysand i mai i fjor. Foto: Terje Næss
DØDSBRANN: En person mistet livet og to ble alvorlig skadd under en eksplosjonsartet brann på tomta til Trondheim Bil-demontering på Øysand i mai i fjor. Foto: Terje Næss Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Trondheim Bil-demontering vedtar ikke forelegget på en million kroner etter dødsbrannen i mai i fjor. Én person døde, og to ble alvorlig skadd.

Både forelegget og tiltalen mot den daglige lederen for bedriften ble onsdag sendt til Sør-Trøndelag tingrett for beramming, sier politiadvokat Aage Sliper Midling til Adresseavisen. Ettersom forelegget ikke er vedtatt, forsvinner strafferabatten, og Milding har varslet at han vil be om at selskapet ilegges en bot på 1,2 millioner og pålegges å betale sakskostnader.

Det er ikke klart når saken kommer opp for retten, men når det skjer, vil det trolig bli satt av tre dager, forteller Milding.

Avisen har ikke lyktes med å få en kommentar fra Frode Wisth, som representerer den daglige lederen, en 42 år gammel kvinne.

- Hun beklager på det sterkeste det som har skjedd og kjenner daglig på kroppen konsekvensene av ulykken, sa Wisth i april, før hans klient og bedriften hadde tatt stilling til straffskyld og til forelegget. Brannen på bilopphoggeriet oppsto 26. mai i fjor. Tre ansatte ble sendt til Haukeland universitetssjukehus med kritiske skader. 30 år gamle Leif Inge Høvik døde på sykehuset dagen etter brannen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer