Bilringenes herre

Mannen er forfengelig og fornøyd med sitt ytre.Når den norske mann ser på sin egen kropp, er det magen han er minst fornøyd med. Mest fornøyd er han med øynene. Understellet holder mål. Mens nesa for enkelte er en «pain in the face».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det handler om mannens kropp. Og om hvor fornøyd eller misfornøyd han er med kroppen sin og utseendet. Dagbladets mannsundersøkelse - der 558 menn har svart med venstre hånd på bibelen og den høyre handa i været - avdekker:

Hele ni av ti menn er fornøyd med sitt utseende.

Og godt er det.

Enten det dreier seg om testosteronjyplinger eller ulltøffelmyke menn: Den mannlige forfengeligheten er så langt fra avgått ved døden:

Mer enn seks av ti menn legger stor vekt på hvordan de tar seg ut.

Dermed - når MMI først spør - har vi også en formening om hva det er ved kroppen vår vi er mest fornøyd med. Så, kjære damer, neste gang dere skal gi oss en kompliment - og det skal dere: Snakk pent om våre øyne. Da blir dere trodd.

Ringenes herre

Øynene er nemlig det vi er mest fornøyd med. Det er seks av ti mannlige borgere i kongeriket helt ut enige om.

Og dere nådeløse kvinner: Vær forsiktig med å fleipe med vommen vår.

Halvparten av mennene oppgir at magen er blant kroppsdelene vi er minst fornøyd med. Så får vi bare anta at det er ringene rundt navlen som er til besvær.

Den mannen som er over 26 år, gift, samboer og har barn har størst trøbbel med å akseptere bilringene. Og han som tjener mer enn 200000 i året, er mindre tilfreds med «sekken» enn den lavtlønte.

Således: Toppledere og mellomledere er oftere flaue over mage-trekkspillet enn for eksempel lagerarbeideren. Mannens utdannelse spiller derimot liten rolle i forhold til hans livsledsagers:

Er kona eller samboeren utdannet på universitetet, er han mindre fornøyd med påsan enn om hun bare har ungdomsskolen. Plaget av Blindern-kvinne
ns forskende blikk?

Vakre øyne

Apropos blikk - øynene som ser er det vakreste på mannens kropp. Mener han. Trucksjåfør og bildirektør. Protestant, muslim, ateist. Alle synes å være enige: Øyet er godt som gull. De under 25 år og uten barn er om mulig noe mer tilfreds. De med bare folkeskole noe mindre.

Og igjen disse skarpe studinebrillene: Er din kone utdannet, er du muligens noe mer tilfreds med dine øyne - bare.

Nesa er vanskelig å overse, enn si bortforklare. Hver femte nordmann oppfatter den som en mindre tiltalende utvekst midt i ansiktet, som for øvrig er den kroppsdel vi er nest mest fornøyd med. Hva kunne ikke ansiktet vært - uten nesa?
Her kan Dagbladet i tillegg avsløre et klasseskille:

Den lavtlønnede på «gølvet» er mindre fornøyd med snyteskaftet enn sjefene og de høytlønnede.

Intet penishysteri

Og hva så med selveste «den»?

Mannens forplantningsorgan inntar en beskjeden åttende plass på hans ranking over de flotteste kroppsdeler.

Men du verden, bare åtte prosent oppgir å være minst fornøyd med den. Her sliter særlig de enslige.
Er han gift, og da med en kvinne uten høyere utdannelse, øker sannsynligheten for at han synes «junior» er fortreffelig - uten at det var ment som noe eksklusivt råd til ugifte menn.

Men i sum: Intet penishysteri.