Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bilruta knust for fjerde gang på to år: - Jeg ble redd, skjelven og sint

- Jeg kjemper for kvinner og innvandrere. Det er det ikke alle som liker.

SKJELVEN: Lokalpolitiker Anisa Ali Aden sier hun er skjelven og sint, etter at bakruta på bilen hennes ble knust for fjerde gang på to år denne uka. Foto: Privat
SKJELVEN: Lokalpolitiker Anisa Ali Aden sier hun er skjelven og sint, etter at bakruta på bilen hennes ble knust for fjerde gang på to år denne uka. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): For fjerde gang på to år opplevde Anisa Ali Aden på Sunndalsøra at bakruta på bilen hennes hadde blitt knust mandag, skriver lokalavisa Driva. (Krever betaling).

- Jeg tror det er en feiging som ikke vil at jeg skal heve stemmen min. Jeg kjemper for kvinner og innvandrere. Det er det ikke alle som liker, sier hun til Dagbladet. 

Anisa Ali Aden kom til Norge som asylsøker fra Somalia sammen med sine to barn i 2002. Etter kort tid kom hun til Sunndalsøra i Sunndal kommune, der hun bosatte seg og siden har engasjert seg som kommunepolitiker for Arbeiderpartiet. 

- Har ikke sovet Mandag hadde hun vært på jobb, som tospråklig lærer ved Sande barne- og ungdomsskole, da hun oppdaget at noen hadde knust bakruta på bilen hennes.

- Jeg har ikke sovet i natt. Jeg ble redd, skjelven, sint og frustrert. Dette er fjerde gangen på to år. Jeg skjønner ikke hvorfor noen vil gjøre dette mot meg, sier hun til Dagbladet.

Det samme skjedde to ganger i desember 2013 og én gang i februar 2014. Forholdene ble anmeldt, men politiet henla den gang saken på bevisets stilling. Lokalpolitikeren har også anmeldt hendelsen mandag morgen. 

- Det er påfallende at hun nå har opplevd dette fire ganger. Hun har ikke fått noen andre henvendelser av truende art, men vi kommer til å gjøre vårt ytterste for å oppklare denne saken, sier lensmann i Sunndal, Hallvard Vermøy, til Dagbladet.

Lensmannen sier det ikke finnes overvåkningskamera på stedet der bilruta ble knust, men han har likevel et håp om at saken skal bli oppklart. 

- Den beste muligheten for at denne saken skal bli oppklart er at vitner står frem, sier han.

- Sjikanert av naboen Det lille tettstedet Sunndalsøra, med 4 000 innbyggere, ble også bredt omtalt tidligere i år. 

Dagbladet skrev i sommer om Fartun Abdi, som kom til Norge for 13 år siden. Hun hevdet at naboen hennes hadde sjikanert henne, hennes barn og naboer i flere måneder.

- Han skremmer barna våre. Han sier de ikke får lov til å lese eller tegne med kritt rundt huset. Han roper «drittnegere» og kaller oss for «getto», sa Fartun til Dagbladet.

Politiet tok kontakt med naboen, som i etterkant av avisoppslagene henvendte seg til Fartun og beklaget det som hadde skjedd

Leter etter motiv Lennsmann Vermøy sier politiet vil undersøke om skadeverket mot bilen til Anisa Ali Aden har noen sammenheng med hennes engasjement for kvinner og innvandrere. 

HÆRVERK: Slik så bilen til Anisa Ali Aden ut da hun var ferdig på jobb mandag. Ruta ble knust en gang mellom 08.00 og 15.30. Foto: Privat
HÆRVERK: Slik så bilen til Anisa Ali Aden ut da hun var ferdig på jobb mandag. Ruta ble knust en gang mellom 08.00 og 15.30. Foto: Privat Vis mer

- Det er naturlig å se på om det kan være et mulig motiv. Det er ikke hverdagslig med slike hendelser i Sunndal, men det er beklagelig at det skjer episoder av en sånn art, sier han.

Anisa sier til Dagbladet at hun er oppgitt over at noen ønsker å gå etter henne.

- Jeg skulle ønske folk kunne møte meg med argumentene sine, fremfor å straffe meg på denne måten. Dersom de er uenige med meningene mine, må de gjerne komme å diskutere det, sier hun.

- Jeg håper folk forstår hvordan dette oppleves for meg. Jeg har jobbet hardt for å integrere meg i det norske samfunnet. Det er tungt å bli straffet for at man engasjerer seg, sier hun videre.

- Fordi jeg er kvinne og muslim Nå håper hun innbyggerne i kommunen vil hjelpe til med å finne de som er ansvarlige. 

- Det er sikkert noen som vil skremme meg fra å fortsatt engasjere meg i politikken, eller som gjør dette fordi jeg er kvinne og muslim. Jeg vil ikke at dette skal skje med meg eller noen andre. Derfor ber jeg nå om hjelp fra alle innbyggerne i min kommune, sier hun.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media