VOLVO SELGER MEST:  Men salget av nye biler faller dramatisk fra i fjor. Foto: VOLVOCARS.COM
VOLVO SELGER MEST: Men salget av nye biler faller dramatisk fra i fjor. Foto: VOLVOCARS.COMVis mer

Bilsalget faller dramatisk i Sverige

14.603 nye personbiler i februar, er 31,3 prosent ned fra i fjor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Svenskene nøler med å kjøpe nye biler, og bransjen krever nå at regjeringen går inn og stimulerer bilsalget. I februar i år ble det registrert 14.603 nye personbiler i Sverige - 31,3 prosent færre enn i samme måned i fjor.

Hittil i år har tallet på nyregistreringer falt med 32,3 prosent, meldte nyhetsbyrået TT mandag. Volvo V 70 leder listen over nyregistrerte personbiler fra bransjeorganisasjonen Bil Sweden, fulgt av Volvo V 50 og Volkswagen Golf.

For kriserammede SAAB er nedgangen dramatisk. I januar og februar i år ble det bare solgt 873 biler av modellen 9-3, mot 2.229 i samme periode i fjor, mens 9-5 gikk tilbake fra 1.362 til 617 biler.

- Den fortsatte nedgangen på bilmarkedet er svært urovekkende, og det er på høy tid at regjeringen går inn med stimuleringstiltak. Regjeringens rådvillhet er påfallende, sett i lys av den handlekraft man ser i andre land, sier Bil Swedens leder Bertil Moldén.

Nedgangen rammer også det svenske markedet for lastebiler. I februar i år ble det registrert 2.470 lastebiler i Sverige, en nedgang på 38,6 prosent, men for de tunge lastebilenes vedkommende ble salgssvikten begrenset til 10,5 prosent.

(TT-NTB)