Bilsalget går litt tilbake

Etter fire måneder med stadige salgsrekorder gikk bilsalget litt tilbake i april.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): I dag ble tallene for nyregistrerte biler offentliggjort. De viser en svak tilbakegang fra mars måned på 14 prosent. Men selv om salget ikke er like stort i april som i mars, så er det rekordhøyt i forhold til samme måned i fjor. Framgangen er på 34 prosent.

Vinnerne

Av de store merkenavnene er det Volvo, Toyota, Volkswagen, Subaru og Suzuki som er blant vinnerne på salgsstatistikken. Noen av merkene har nesten doblet antall solgte biler sammenlignet med 1. kvartal i fjor. Bilmerkene Audi, Peugeot og Ford har også solgt noen flere biler, men ikke på langt nær så mange som vinnerne i markedet.

Toyota Avensis er den mest solgte bilmodellen i Norge i 1. kvartal. Deretter følger Toyota Corolla med Volkswagen olf hakk i hæl. I fjor lanserte tyskerne en ny modell som har slått godt an i markedet.

Peugeot 307, Volkswagen Passat, Ford Mondeo, Mazda 6, toyota Yaris og Volvo S40/V40 følger på de neste plassene over de mest solgte bilmerkene.

Firmabil opp

Salget av firmabiler har vært labert det siste året. Men statistikken som ble lagt fram av Opplysningsrådet for Veitrafikken i dag viser at også denne kategorien løfter seg. I april i fjor var andelen firmabiler 31,2 prosent av nybilsalget. I april i år er tallet steget til 33 prosent.

Bruktbilimporten er hardest rammet av rekordsalget av nybiler. Så langt i år har salget stagnert med 20 prosent, sammenlignet med 1. kvartal i fjor. Knapt 8000 bruktbiler er importert i år. Nybilsalget er derimot 36 894. Det er en økning på 34 prosent eller 9400 biler.

MEST SOLGT: Toyota Avensis er årets mest solgte bilmodell i Norge.
TLBAKE: Etter stadige salgsrekorder ved årets begynnelse, begynner bilsalget å gå litt tilbake.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer