Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bilselger banket opp og skutt av pengeinnkrevere i Fredrikstad

Så stakk tre av med hver sin bil. En pågrepet.

BANKET OPP OG SKUTT:  Seksjonsleder Geir Kristiansen ved Fredrikstad politistasjon opplyser at de har pågrepet en person.  Foto: Knut Falch / SCANPIX .
BANKET OPP OG SKUTT: Seksjonsleder Geir Kristiansen ved Fredrikstad politistasjon opplyser at de har pågrepet en person. Foto: Knut Falch / SCANPIX . Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet har pågrepet en person etter at pengeinnkrevere oppsøkte en bilforretning i Fredrikstad mandag kveld. En mann ble skutt og skadd og flere luksusbiler ble stjålet.

Dramaet utspilte seg hos en bilforhandler i Solliveien på Rolvsøy i Fredrikstad like før stengetid mandag kveld, og antas å være resultatet av en tvist om penger.

Ifølge seksjonsleder Geir Kristiansen ved Fredrikstad politistasjon er én person skadd, mens en mann med tilknytning til saken er pågrepet.

- Mannen er siktet for medvirkning til ran. Vi er foreløpig litt usikre på hvilken rolle han har hatt og om dette er en person som var på stedet eller ikke, sier Kristiansen til NTB.

Den pågrepne er også siktet for et mindre narkotikaforhold.

Banket opp og skutt

Hva som egentlig skjedde i bilforretningen Smart Classics AS mandag kveld er på langt nær klarlagt. Det som er sikkert er imidlertid at flere personer oppsøkte innehaveren mandag kveld og hevdet de hadde et økonomisk krav mot forretningen. Mens innehaveren satt innesperret på et kontor i flere timer, stakk tre av pengeinnkreverne av med hver sin bil.

I løpet av kvelden kom en mann i 40-årene med tilknytning til forretningen til stedet. En konfliktsituasjon oppsto og mannen ble både banket opp og beskutt. Mannen kom seg unna og oppholder seg ifølge politiet på et trygt sted. Han fikk en skuddskade, men er etter det politiet erfarer ikke livstruende skadet.

- Han hadde forlatt forretningen da politiet kom til stedet. Vi har vært i kontakt med ham på telefon, men han ønsker foreløpig ikke å møte politiet. Vi aner ikke hvor han befinner seg og har ikke kommet i kontakt med ham igjen. Vi gjør nå en innsats for å få tak i ham, sier Geir Kristiansen.

Ukjente gjerningsmenn

Politiet har avhørt flere vitner som var i området da bilranet skjedde. Det er opplysninger fra et vitne som kom til stedet da dramaet var over, som har fortalt at en mann ble skutt inne i lokalet.

Innehaveren av forretningen ble avhørt onsdag, men har forklart at han ikke kjenner pengeinnkreverne. Onsdag ettermiddag var gjerningsmennene fortsatt sporløst forsvunnet.

- Vi vet foreløpig ikke hvem disse er. Trolig var de fire eller fem personer, sier Geir Kristiansen.

Ønsker tips

En av de stjålne bilene ble funnet igjen kort tid etter hendelsen, men en sølvfarget BMW M3 og en rød Alfa Romeo GT 1600 fra 1966, er fortsatt borte.

Politiet har sendt ut etterlysning av bilene til grenseoverganger og ferjer og ber folk melde fra dersom man skulle ha opplysninger om dem.

BMW-en har registreringsnummer UR 66044, mens den røde Alfa Romeo-veteranbilen har registreringsnummer G 66105. (©NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media