Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bilsjekk kan løse drapsgåte

Kripos satser på at et bilsjekk-prosjekt skal avsløre mannen som natt til 9. januar i år skjøt og drepte Knut Øyvind Mo (34) og deretter tente på boligen hans.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Drapsgåten i Tonsåsen utenfor Fagernes ser imidlertid ut til å være langt fra en løsning.

I påskehelga foretok politiet en ny rundspørring blant de 100 hytteeierne i Tonsåsen i et forsøk på å kartlegge ti uidentifiserte biler.

Knut Øyvind Mo bodde i den nedlagte Tonsåstoppen kafé, som ligger i et idyllisk hytteområde 750 meter over havet i Nord-Aurdal. I påsken snakket politiet med ca. 90 av de 100 hytteeierne i Tonsåsen. Et av de viktigste formålene med den nye rundspørringen var å få kartlagt hvem som eier biler som er blitt sett av vitner i dette området.

- Rundt ti biler er fortsatt uidentifisert. De skal ha stått parkert i området fredag 8. januar, forteller Kripos-førstebetjent Lisbeth Sveum.

Aldri meldt seg

Politiet har flere ganger etterlyst en mann som er sett av to vitner mellom klokka 24.00 fredag og 00.20 natt til lørdag. Personen har aldri meldt seg for politiet. Personen ble observert gående sørøstover mot Dokka, 150 meter fra boligen til Knut Øyvind Mo.

Da de to vitnene passerte i bil, skal personen ha snudd seg mot brøytekanten, slik at ansiktet ikke var synlig. Politiet tror dette kan være gjerningsmannen. Etterforskerne antar at det er en mann. Han var kledd i mørke klær, og hadde noe på hodet. I høyre hånd bar han trolig en plastpose, som var surret opp rundt håndleddet.

Hadde egen bil?

Politiets teori er at denne mannen har hatt en bil parkert i området. Han er nemlig ikke sett gående noen andre steder seinere på natta. Derfor satser politiet nå mye ressurser på å kartlegge alle biler som har vært i hytteområdet.

- Vi vet sikkert at det var få som var på hyttene sine denne helga. Men det er viktig for oss å registrere alle biler som har stått parkert i dette området, også biler som har stått der bare en kort stund, sier Lisbeth Sveum.

Hun har fremdeles med seg elleve etterforskere, derav fire fra Kripos, i drapsjakten som ledes fra lensmannskontoret på Fagernes.

Vanskelig sak

Drapssaken i Valdres er en vanskelig sak å løse for Kripos. Etter å ha skutt og drept Knut Øyvind Mo, tente gjerningsmannen på huset som brant ned til grunnen. Det var svært lite å finne i det utbrente åstedet for kriminalteknikerne, og brannen skaffet gjerningsmannen et forsprang på flere dager på politiet.

Politiet mangler også et klart motiv for drapet. Etterforskerne har valgt å forfølge en rekke spor. Knut Øyvind Mo hadde en narko-fortid før han ble aktiv i pinsemenigheten. Hans fortid er grundig undersøkt.

Politiet har også sett på om 34-åringen kan ha fått fiender gjennom jobben sin. Han drev selvstendig som anleggsgartner, men skal også ha drevet med aromaterapi. Alle som har gått til ham for terapi skal ha blitt avhørt av politiet.