Biltyv amok i Østfold

Etter å ha stjålet fire nye biler fra fire bilforetninger på under to timer endte den elleville turen i grøfta for biltyven fra Sarpsborg

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen (36), som er en kjenning av politiet i Sarpsborg, ligger nå på sykehuset i Moss under streng politibevoktning. Han fikk bare lettere skader etter å ha totalvraket en splitter ny Saab etter en biljakt med politiet i hælene sør for Moss. Denne bilen var langt ifra kveldens første bytte:

Turen begynte hos en Peugout-forhandler i Sarpsborg der mannen brøt seg inn ved 01-tiden natt til fredag.

Etter å ha brukt to nye biler som rambukk for å lage hull i veggen på forretningen, kom mannen seg endelig unna i en tredje bil. Med denne gikk turen til Ramstad Auto i Ramstadkrysset på Eidberg.

Herfra fikk ham med seg en ny Ford som han brukte til å kjøre tvers over veien - inn igjennom veggen på en annen bilforretning - Mysen Bil. Her byttet han til en ny Fiat og satte kursen mot Spydeberg og nok en bilforretning. Det var herifra han stjal Saab'en som skulle bli kveldens siste bytte.

Da mannen nermet seg Moss i sin fjerde bil for kvelden sto politiet og ventet på ham. Etter en kort biljakkt kjørte han av veien utenfor Moss, og kunne pågripes av sjokkerte politifolk ved 03-tiden fredag morgen.

- Jeg har aldri sett noe liknende. Hva som er motivet for dette kan vi bare spekulere i, sier politikonstabel Henning Mykkelbust ved Askim politistasjon etter å ha sett hva biltyven etterlot seg av bilvrak og bygningsskader. - ødeleggelser for hundretusenvis av kroner.