Biltyv reddet av luftambulanse

Etter det mislykkede tyveriforsøket forsøkte biltyven å stikke av opp en fjellside. Det gikk dårlig. Til slutt måtte den skadde og forfrosne mannen reddes av luftambulanse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Etter det mislykkede tyveriforsøket forsøkte biltyven å stikke av opp en fjellside. Det gikk dårlig. Til slutt måtte den skadde og forfrosne mannen reddes av luftambulanse.

Episoden startet på Byneset i Trondheim natt til mandag. To menn stjal en bil, men eieren fikk med seg det som skjedde og la seg på hjul. Biltyvene forsøke å komme seg unna, og kjørte sørover til Melhus. De endte opp i en blindvei, og de bestemte seg derfor for å forlate bilen og forsøke å unnslippe til fots.

Dermed løp de inn i skogen mellom Loddgårdstrøa og Søreggen, skriver adressa.no.

- Bileieren fulgte bilen hit. Da tyvene kjørte seg inn i en blindvei, sprang de fra bilen, sier politiets innsatsleder Geir Skjelvan.

Tyvene sprang oppover i det bratte terrenget. I mellomtiden hadde politiet ankommet, og den ene mannen ble snart tatt igjen og pågrepet.

Den andre ga seg ikke så lett, og forsøke å klatre videre. Men han hadde skadet ankelen og overarmen og også han måtte til slutt gi seg.

Politiet klarte ikke å få med seg mannen verken opp eller ned fra skråningen, og tilkalte brannvesen og ambulanse. Håpet var at den brannvesenets regningsgruppe skulle klare å bære mannen ned på båre.

Det bratte og utilgjengelig terrenget skapte vansker også for redningsgruppa. Biltyven ga uttrykk for at han begynte å bli kald, og dermed bestemte politiet at de trengte forsterkninger fra luftambulansen.

Tre og en halv time etter den første meldingen om tyveriet på Byneset var biltyven trygt nede på bakken ved Søreggen på Melhus. Han ble så brakt til St. Olavs hospital i Trondheim. Mannen skal kun ha fått lettere skader.

NTB

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer