Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Biltyv ville ha beskyttelse fra politiet

SKIEN (Dagbladet): Biltyven (31) ble livredd da han ble forfulgt av den rasende bileieren. Over mobiltelefon ba han politiet om beskyttelse mot bileieren - og bønnfalt om å bli arrestert! Det ble han.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den private biljakten med det spesielle utfallet foregikk i Porsgrunn og Bamble mandag ettermiddag. I går ble biltyven varetektsfengslet i retten. Og heller ikke det hadde han noe imot.

- Han er siktet for flere biltyverier og vinningsforbrytelser. Det er riktig at han ba om hjelp til å bli arrestert, sier politiavdelingssjef ved Porsgrunn politistasjon, Svein Eriksen, til Dagbladet.

Jakt

Ved en tilfeldighet oppdaget bileieren at det var familiens stjålne bil som kom bak ham i Porsgrunn mandag ettermiddag. Han slapp biltyven forbi og la seg på hjul.

Bileieren hadde nettopp meldt bilen stjålet til politiet, og fikk seg litt av en overraskelse da han plutselig så «kone-bilen», en Opel Kadett, på veien med fire personer i.

I et lyskryss hoppet han ut av bilen.

- Jeg var sint, og gikk fram til bilen. Men da fikk sjåføren tydeligvis panikk, raste utfor veien og ned en grasbakke, forteller bileieren til avisa Varden.

Ferden fortsatte langs E18 med bileieren på hjul. Han varslet kona over mobiltelefon, som igjen ringte politiet.

Under biljakten tutet han en rekke ganger og blinket med lysene, men biltyven stoppet ikke.

Bekymret politi


- Politiet kontaktet meg to ganger og jeg ga klar beskjed om at jeg droppet biljakten dersom dette gikk for vilt. Men jeg mente selv at dette ikke var uforsvarlig og fortsatte jakten. Så ringte politiet og fortalte at biltyven hadde meldt seg. Han hadde rett og slett gikk opp, forteller en lettet forfølger til Varden.

Biltyven hadde avtalt å overgi seg til politiet på en bensinstasjon i Bamble. Forutsetningen var at bileieren ikke grep inn i privat regi! Han holdt løftet sitt og det gjorde tyven også!

- De var tydeligvis redde. De satt i bilen til politipatruljen kom og mennene ble lagt i jern. Det var helt utrolig å være på biljakt etter sin egen bil, sier sjåføren som skremte tyvene.

Han forklarer at han nok så temmelig sint ut under biljakten.

Men at jakten skulle få en slik utgang kom som en overraskelse på alle parter.

Det er mistanke om at biltyven kjørte i ruset tilstand. Han er kjent av politiet som rusmisbruker, og i den stjålne bilen lå det flere tomme ølflasker. Han syntes det var greit å bli satt bak murene i går for å ta en pause fra sin kriminelle løpebane.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!