Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Biltyver krasjet tre politibiler

Rømte til skogs med helikopter etter seg. Fortsatt på frifot i Vestfold.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Politi fra Søndre Buskerud politidistrikt jakter på to biltyver. 5-6 politibiler og et politihelikopter er ute etter de to unge mennene, som akkurat nå gjemmer seg i skogen i Gregershølet i Re kommune i Vestfold. De har krasjet tre politibiler på flukten fra politiet, og ifølge Drammens Tidende kan mennene være bevæpnet.

Mens politiet leter etter de to mennene, advarer de beboere i området om at de to mennene kan være farlige, ifølge Dagbladet.no´s tipser. Politiet ønsker ikke å kommentere dette.

Nektet å stanse

Biljakten startet i Nedre Eiker i 12.30-tiden, da føreren av den røde BMW 520en med tre unge menn ombord nektet å stanse for det som ifølge operasjonsleder Morten Eriksson ved Søndre Buskerud politidistrikt, var en helt vanlig politikontroll. Senere ble det klart at bilen de satt i, var stjålet.

En av mennene ble satt av og senere pågrepet av politiet og bragt til politihuset i Drammen. Han skal ha vært tydelig ruset. De to andre fortsatte inn i Vestfold fylke.

Kastet sykkel ut av vinduet

Underveis kastet rømlingene gjenstander ut av bilvinduene for å hindre politiet. Blant annet en sykkel ble kastet ut av stasjonsvognen, skriver Drammens Tidende. I Hof nådde dramatikken et høydepunkt, da BMW´en bråbremset foran spikermattene som politiet hadde lagt ut, rygget og krasjet inn i politibilen som kom bak. Da bilen nådde Gregershølet, var den i så dårlig stand at de to måtte forlate den. 

- Risikofylt

Politiet er svært forsiktige med å karakterisere hendelsen, men:

- En hver bilforfølgelse er forbundet med en viss risiko, både for fører, passasjerer, politi og andre trafikanter, sier operasjonsleder Eriksson til Dagbladet.no.

BMW\'en skal ikke ha holdt høy hastighet, og biljakten har foregått på et veinett med lite trafikk.

.

Bilen: Politiet jakter biltyvene av denne røde BMWen i området ved Gregershølet i Re kommune.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media