Biltyver på ellevill ferd gjennom Sør-Norge

Da politiet forsøkte å stanse dem, suste en hammer gjennom lufta.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Med bånn gass kjørte de fire unge biltyvene fra Telemark over Haukeliseter til Bergen. Da politiet forsøkte å stanse dem, suste en hammer gjennom lufta. Tirsdag ble de innhentet av lovens lange arm like utenfor Odda.

Tirsdag formiddag fikk politiet i Bergen melding fra sine kollegaer i Vinje i Telemark om at en stjålet bil suste gjennom fylket i retning Haukeli og Bergen. Telemarkspolitiet fulgte etter de fire biltyvene, som nektet å stoppe sin elleville ferd over fjellet.

Stjal bensin

Telemarkspolitiet observerte de fire sist på Haukeligrend. Ved en bensinstasjon på Haukeli forsynte de seg med bensin, for så å legge ut på veien igjen uten å betale. Da de ankom Røldal i Hordaland, ventet en Odda-patrulje på bilen. Da patruljen forsøkte å stoppe biltyvene, kastet de en hammer og andre gjenstander mot politibilen.

- De kjørte så fort at vi måtte slippe taket med tanke på trafikksikkerheten. Da mistet vi bilen av syne, sier operasjonsleder Oddvar Nordfonn i Hordaland politidistrikt til NTB.

Tatt til slutt

Like etter kontaktet politiet UP, som ved 12-tiden fant den tomme bilen fastkjørt ved Vintertun like utenfor Odda.

- De fire stakk av i terrenget, men tre av dem ble pågrepet like etter. Klokka 12.49 pågrep vi den siste, med hjelp fra en hundepatrulje, sier Nordfonn. Han forteller at to av guttene er 15 år. Den tredje er en 18 år gammel mann. Politiet har foreløpig ikke personopplysninger om den fjerde pågrepne.

(NTB)