Bilvask-sjef til de ansatte: «Fuck the police! What's Arbeidstilsynet? Fuck them!»

Polske ansatte ble livredde.

- SI NEI! «Hvis politiet vil prate med deg - si «Nei!». «Jeg er ingen spion. Jeg er ikke fra Israel» (...) Hvorfor trenger du å betale skatt! Fuck them! Du har nok penger», sa nestsjefen ved Strømmen Storsenter bilpleie, Dosty Urea Magdid, til sine to polske ansatte. Foto: THOMAS RASMUS SKAUG/DAGBLADET
- SI NEI! «Hvis politiet vil prate med deg - si «Nei!». «Jeg er ingen spion. Jeg er ikke fra Israel» (...) Hvorfor trenger du å betale skatt! Fuck them! Du har nok penger», sa nestsjefen ved Strømmen Storsenter bilpleie, Dosty Urea Magdid, til sine to polske ansatte. Foto: THOMAS RASMUS SKAUG/DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): «Fuck the police! What's Arbeidstilsynet? Fuck them! They just need money for Norway. For go drinking vodka and fucky-fucky!». Det sa nestsjefen ved Strømmen Storsenter bilpleie, Dosty Urea Magdid, til sine to polske ansatte.

Det går fram av et lydopptak som de to polske arbeiderne gjorde i 2013.

«Når politiet kommer si: Stikk! Fuck your mother! Ikke snakk med meg. Jeg er ikke spion. Det må du si», sier Magdid ifølge opptakene, som ble gjort av to ansatte i 2013.

Fellesforbundet har beskrevet forholdene ved bilvaskebedriften som «noe av det verste de hadde sett». Bedriften ble eid og drevet av flyktning-toppen Salih Koshnaw, som jobber med sårbare utlendinger i sin jobb ved International Organization for Migration.

Dosty Urea Magdid jobbet som nestleder hos Koshnaw i 2013, og ble seinere deleier i bilvaskhallen, som ligger i Strømmen Storsenter. Både Koshnaw og Magdid mener at driften ved bilvaskehallen var forsvarlig, og at de ikke har gjort noe galt.

Flyktning-topp drev bilvaskhall På dagtid er jobben til Koshnaw å hjelpe og veilede noen av de mest utsatte menneskene i Norge, blant annet ofre for menneskehandel og tvangsarbeid. Men fredag formiddag kunne Dagbladet avdekke at han ved siden av har drevet en bilvaskehall, som har vært i både Arbeidstilsynet og politiets søkelys på grunn av ulovlige arbeidsforhold og trusler.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer