Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bin Laden: - Moussaoui er uskyldig

På et nylig frigitt lydbåndopptak hevder Osama bin Laden at Zacarias Moussaoui, den eneste som er dømt for terrorangrepene 11. september, er uskyldig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Lydbåndopptaket ble publisert på en nettside for islamistiske ekstremister tirsdag.

- Moussaoui hadde ingen tilknytning til hendelsene 11. september overhodet, sier stemmen på båndet, som presenterer seg selv som Osama bin Laden.

Lydbåndopptaket ble frigitt sammen med et stillbilde av bin Laden, og amerikansk etterretning forsøker nå å finne ut om meldingen er autentisk, melder Associated Press.

- Jeg er den som leder de 19 brødrene, og jeg vervet aldri Zacarias til å bli med på oppdraget, sier stemmen.

Moussaoui har innrømmet å ha deltatt i angrepene og ble tidligere denne månedene dømt til livsvarig fengsel i USA. På lydbåndet hevder al-Qaida-lederen at innrømmelsen kom som et resultat av «fire og et halvt års press» i amerikansk fengsel.

Videre forklarer han at mennene som skulle ta del i angrepet, ble delt i to grupper: «piloter og assistenter».

- Siden Moussaoui fremdeles var under flyopplæring, var han ikke nummer 20 i gruppen, som de amerikanske myndighetene har hevdet, sier stemmen.

- Og dette vet de veldig godt.

Lydbåndet er det tredje fra Osama bin Laden i år. I en melding publisert på arabisk fjernsyn i mars, fordømte han USA og Europa for å ha kuttet bistanden til den Hamas-styrte regjeringen.

I januar ble det publisert et lydbånd på internett der bin Laden hevdet at al-Qaida planla nye angrep mot USA.

USYLDIG: Zacarias Moussaoui ble tidligere denne måneden dømt til livsvarig fengsel for å ha deltatt i terrorangrepene 11. september 2001. Osama bin Laden hevder Moussaoui aldri tok del i angrepet.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling