Bin Laden ble drept mens barna så på

Etterpå måtte barna identifisere ham.

DREPT: Osama bin Laden. Foto: AP / NTB scanpix
DREPT: Osama bin Laden. Foto: AP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LONDON (Dagbladet): Mens tre av Osama bin Ladens barn krøp skrekkslagne sammen i hjørnet av rommet, bøyde de amerikanske kommandosoldatene seg over faren deres og konstaterte at han var død.

De sjekket mot bilder de hadde med seg og brukte et teppe fra senga til å tørke bort blod fra ansiktet og begynte å fotografere. Bissonnette tok bilder av kroppen i full lengde, profilbilder fra begge sider, og fikk en medsoldat til å åpne Osama bin Ladens ene øye.

«Han dro øyelokket tilbake og åpenbarte det nå livløse brune øyet. Jeg zoomet inn og tok et nærbilde av det». Dette skriver den tidligere elitesoldaten Matt Bissonnette i boka «No Easy Day» som lanseres tirsdag.

Forfatter Matt Bissonnette (36) risikerer nå straffeforfølgelse for å ha brutt taushetsløftet. Etter at Fox News blåste identiteten hans står Bissonnette selv i fare for å bli drept.

DNA-prøver I boka «No Easy Day» skriver Bissonnette, under psevdonymet Mark Owen, oppsiktsvekkende åpent om det amerikanske kommandoraidet mot basen til al-Qaida-lederen i Pakistan natt til 2. mai i fjor.

Han forteller at en ubevæpnet bin Laden ble skutt i panna da han stakk hodet ut av soveromsdøra. Bissonnette og en av medsoldatene fulgte etter og skjøt bin Laden flere ganger i brystet til han sluttet å røre på seg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer