- Bin Laden død og begravet

- Osama bin Laden døde av en lungesykdom i midten av desember. Jeg var til stede i begravelsen, sier en Taliban-soldat som er i fangenskap.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Bin Laden døde en naturlig død, som følge av en alvorlig lungesykdom. Det skjedde i midten av desember nær Tora Bora-fjellene, ifølge Taliban-soldaten, som uttaler seg anonymt til Islamabad-avisen Observer.

Soldaten, som nå er i fangenskap, tror at bin Ladens grav er blitt utradert etter den intense amerikanske bombingen ved Tora Bora.

Bin Laden ble angivelig gravlagt med militære æresbevisninger og med 30 nære medarbeidere fra al-Qaida-nettverket og fra Taliban til stede.

- Osama så blek og svak ut, men med et rolig og tillitsfullt uttrykk, sier soldaten om synet av den døde idet han ble gravlagt.

Opplysningene er ikke bekreftet av andre kilder.

(NTB)

<B>DØD ELLER LEVENDE? Amerikanerne sier at de ikke vet om bin Laden fortsatt er i live. I går sa koalisjons-talsmann Kenton Keith at saudiaraberen kan ha blitt drept under Tora Bora-bombinga.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer