Bin Laden engasjerer seg i klimadebatten

Lar Bush gjennomgå for at han avviste Kyoto.

INN I KLIMADEBATTEN:  I et lydopptak sendt på Al Jazeera kaster al Qaida-lederen Osama bin Laden seg noe overraskende inn i klimadebatten.Her fra en video fra 2007 som angivelig viser Osama. Foto: AFP
INN I KLIMADEBATTEN: I et lydopptak sendt på Al Jazeera kaster al Qaida-lederen Osama bin Laden seg noe overraskende inn i klimadebatten.Her fra en video fra 2007 som angivelig viser Osama. Foto: AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet.no): For andre gang på en uke offentliggjøres det lydopptak fra Osama bin Laden.

Sist gang al Qaida-lederen lot høre fra seg truet han USA med flere terroraksjoner. Denne gangen kaster han seg noe overraskende inn i klimadebatten.

- Dette er en beskjed til hele verden om de som er ansvarlig for klimaendringene og dets konsekvenser, og hva vi må gjøre med dette. Å snakke om klimaendringene er ikke intellektuell luksus, fenomenet er allerede i et faktum, sier det som angivelig er Osama bin Laden i et lydopptak offentliggjort av Al Jazeera.

Opptatt av Kyoto Alle i-landene har skyld klimaendringene, sier han. Men George W. Bush får gjennomgå spesielt for å ha avvist Kyoto-avtalen:

- Alle disse landene (i-landene red. adm.) er skyld i klimaforandringene. Men flertallet slutta seg til Kyoto-protekollen og ble enige om å begrense utslippene av farlige gasser, sier han og legger til:

- George Bush junior, derimot, etterfulgt av Kongressen i USA avviste enigheten for å tilfredsstille de store selskapene. De igjen står ansvarlig for spekulasjoner, monopol og økte levekostnader, sier den engasjerte terroristen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer