- Bin Laden er død

Pakistans sikkerhetsstyrker hevder at Osama Bin Laden høyst sannsynlig døde i Tora Bora. Amerikanerne er skeptiske.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Høytstående embedsmenn i Islamabad hevder overfor den britiske avisa The Financial Times at Bin Laden høyst sannsynlig døde under bombeangrepene mot al Qaidas fjelleire i Tora Bora.

Bin Laden skal etter sigende ha hatt alvorlige nyreproblemer da USA begynte krigen i Afghanistan, og pakistanerne mener han umulig kan ha unnsluppet bombeangrepene mot Tora Bora i det østlige Afghanistan.

- Vår vurdering forblir at Osama bin Laden, som ikke var helt frisk under terrorangrepene i fjor, ikke kunne ha overlevd angrepene mot Tora Bora, sier en anonym kilde til avisa.

- Selv om han ikke skulle ha blitt truffet av bombene hadde det vært umulig for ham å overleve. Han var bokstavelig talt omringet av fiendtlige styrker, og var uten mulighet til å motta medisinsk hjelp, sier kilden.

Tidligere har lederen for Taliban-styrkene i Tora Bora hevdet at bin Laden forlot det østlige Afghanistan før amerikanerne begynte bombingen, skriver nyhetsbyrået AP.

Financial Times mener de pakistanske embetsmennene er desperate etter å overbevise amerikanerne om bin Ladens død. Grunnen skal være at lederen for de amerikanske styrkene i Afghanistan, general Tommy Franks, har foreslått å utvide søkene etter bin Laden til Afghanistans naboland.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer