Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Bin Laden er i Afghanistan

Obama-rådgiver og tidligere general James Jones sier al-Qaida-lederen befinner seg et sted i Nord-Waziristan.

- TILBRINGER TID I AFGHANISTAN: - Bin Laden er et sted i Nord-Waziristan, sier James Jones. Foto: Win McNamee/Getty Images/AFP/Scanpix
- TILBRINGER TID I AFGHANISTAN: - Bin Laden er et sted i Nord-Waziristan, sier James Jones. Foto: Win McNamee/Getty Images/AFP/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): President Barack Obamas nasjonale sikkerhetsrådgiver, James Jones, sa i dag at al-Qaida-lederen Osama bin Laden ikke befinner seg i Pakistan, slik flere eksperter har hevdet den siste tida.

Pakistans statsminister Yousaf Raza Gilani avviste på fredag at al-Qaida-lederen gjemmer seg i landet.

- Pakistan kjemper faktisk en krig mot terror. Vi har et godt forsvars- og etterretningssamarbeid med USA. Jeg tror ikke Osama bin Laden er i Pakistan, sa Gilani.

Uttalelsen ble da støttet av opplysninger fra et arrestert Taliban-medlem. Nå kommer også den tidligere generalen James Jones på banen.

- Bin Laden er et sted i Nord-Waziristan. Noen ganger er han på den pakistanske delen av grensa, og andre ganger på den afghanske delen, sa Jones på CNN, ifølge nyhetsbyrået AP.

Jones sa at det for tiden er lovløse tilstander i fjellområdene i Nord-Waziristan, og påpekte at det var viktig å slå ned på grupperinger som al-Qaida. Forsvarsminister Robert Gates har tidligere uttalt at USA ikke har hatt oversikt over bin Ladens tilholdssted på flere år.

USAs utenriksminister, Hillary Clinton, sa denne uka til ABC at det var viktig å drepe eller fange bin Laden eller andre al-Qaida-ledere.

- Men du kan absolutt gjøre stor fremgang bortsett fra det, sa hun.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media