Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Bin Laden fortsatt i Afghanistan

DUBAI: Den terror-ettersøkte Osama bin Laden er fremdeles i Afghanistan, på tross i meldinger om at han skal ha forlatt landet, skriver arabiske aviser i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bin Laden er mistenkt for å stå bak bombeattentatene mot amerikanske ambassader i Øst-Afrika.

London-avisen al-Hayat siterer øyenvitner i Kandahar i Afghanistan, der bin Laden har hatt sitt tilholdssted. Øyenvitnene sier at bin Laden forlot byen for flere dager siden, men at han fremdeles befinner seg i landet.

Forsvunnet fra skjulestedet

Bin Laden skal ha reist med et følge på ti, blant dem lederen for gruppen Islamsk jihad i Egypt, Ayman Zawahri, bin Ladens militære sjef Mohammed Atef og en av lederne for den militante Gama'a al-Islamiya, den største islamist-organisasjonen i Egypt.

Det afghanske Taliban-regimet kunngjorde lørdag at bin Laden var forsvunnet fra sitt skjulested.

Ikke bøyd seg for press

Under en sjelden pressekonferanse i går benektet Talibans øverste leder Mullah Mohammad Omar at regimet hadde bøyd seg for press fra USA og bedt bin Laden forlate Afghanistan.

USA bombet bin Ladens antatte treningsleir for geriljasoldater i det sørlige Afghanistan i fjor, og har utlovt en belønning på 37 millioner kroner for opplysninger som fører til at bin Laden blir pågrepet.

USA har truet Afghanistan med militæraksjoner hvis ikke bin Laden blir utlevert.

(NTB-Reuters)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media