Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- bin Laden har flyktet til Pakistan

PESHAWAR (Dagbladet): Osama bin Laden skal ha flyktet over grensa til Pakistan. Iransk radio melder at han gjemmer seg i stammeområdene utenfor Peshawar.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

21 igjen på USAs terrorliste

Iransk radio oppgir at de har opplysningene fra godt informerte kilder, noe som i denne sammenhengen må antas å bety det iranske forsvarets etterretningstjeneste.

Verdens mest ettersøkte terrorist, Osama bin Laden, skal ha fulgt i de mange tusen afghanske flyktningenes fotspor.

Meldingene forteller at han har passert grensa til Pakistan, kommet seg over Khyberpasset og gjemt seg i det lovløse stammeområdet utenfor den pakistanske grensebyen Peshawar.

Opplysningene underbygges av andre medier, som har meldt at flere Taliban-ledere har flyktet over grensa til stammeområdene i Pakistan. De har tatt med seg sine familier fra utsatte områder i Afghanistan.

Disse opplysningene skal være hentet fra pakistanske etterretningskilder.

Nordalliansen skal nå ha tatt kontroll med nesten to tredeler av landet. Skjulestedene blir derfor stadig færre, selv om det finnes mange velbrukte huler i fjellområdene.

Det spekuleres i at Osama bin Laden har allierte i Pakistan som vil bidra til å få ham transportert med fly fra Pakistan, til et hemmelig sted hvor han kan gjemme seg lenge.

Hele Norges coronakart