bin Laden i god form

Terrorleder Osama bin Laden er i live og i god form, mener Pakistans etterretningstjeneste.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den saudiarabiske mangemillionæren som leder terrornettverket al-Qaida var i Pakistan så sent som i forrige måned. Da møtte han bevegelsens operasjonsleder Khalid Shaikh Mohammed, hevder tjenestemenn i den pakistanske etterretningstjenesten.

Mohammed ble arrestert i Rawalpindi sist lørdag. Da fant politiet dokumenter som angivelig beviser at han møtte bin Laden i februar, trolig i samme by.

Tjenestemenn i CIA kan ikke bekrefte at de to møtte hverandre så nylig, men sier til New York Times at det ikke er usannsynlig.

Menneskejakt

CIA-agenter har jaktet på bin Laden verden over i mer enn et år. Helt siden elitestyrker rykket inn i fjellområdet Tora Bora i Afghanistan mot slutten av 2001 uten å finne verdens mest ettersøkte mann, har jegerne vært usikre på hvor han oppholder seg.

Terroristens reiserute

Khalid Shaikh Mohammed byttet skjuklested flere ganger før han ble tatt:

  • Dro i all hast fra Karachi i september i fjor, etter at al-Qaida-medlemmet Ramzi Binalshibh ble arrestert. Mohammed søkte skjul i byen Quetta.
  • Dro derfra i februar da en medsammensvoren, egypteren Asadullah, ble arrestert av amerikansk og pakistansk politi i fellesskap.
  • Mohammed flyttet til Lahore og derfra til Rawalpindi, der han ble arrrestert sist lørdag. bin Ladens nestkommanderende, den eyptiske barnelegen Ayman al-Zawahiri, skal også oppholde seg i Pakistan.
    Kilde: The Dawn, Pakistan

Nå tyder stadig flere spor på at bin Laden har klart å holde seg skjult i Pakistan hele tida. Enten i det lovløst Nordvest-territoriet, eller i en av nabobyene Islamabad og Rawalpindi.

- Det er ingen tvil om at han er i live og i god form, sier en tjenestemann i den pakistanske regjeringen.

- Vi har dokumenter som viser at han er her.

Bevisene skal finnes på papirer, CD-plater og og en datamaskin som ble beslaglagt i politiraidet.

Mohammed skal også ha fortalt politifolkene at han møtte bin Laden for en måned siden. Men operasjonslederen nektet angivelig å fortelle hvor møtet fant sted.

- Allah være lovet, vår sjeikh er i live, skal Mohammed ha sagt. - Jeg møtte ham for bare en måned siden.

<B>ER I PAKISTAN: Osama bin Laden er i live og oppholder seg i Pakistan.