Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

bin Laden-intervju gjort under tvang

al Jazeeras opplysninger om intervjuet setter CNN i et svært dårlig lys.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nyhetskanalen CNN sendte deler av intervjuet, mens al Jazira stoppet å sende det.

Det hele begynte med at både CNN og al Jazeera hver for seg fikk tilbud om å sende spørsmål til den ettersøkte terroristlederen, Osama bin Laden.

CNN takket med å sende seks spørsmål, mens al Jazeera sendte 23.

Ført til bin Laden

Ti dager senere fikk al Jazeeras reporter Tayseer Allouni ordre om å dekke en viktig hendelse. Fra sitt kontor i Kabul ble med bind for øynene ført vekk av væpnede menn til bin Laden.

Der fikk han en liste med spørsmål som allerede var skrevet opp. Bare noen av dem var spørsmålene som CNN og Al Jazeera hadde bedt om. Under intervjuet ble Allouni utsatt for kraftig psykologisk press, noe som gjorde det vanskelig å handle profesjonelt, melder Aftonbladet.

Etter intervjuet ble Allouni stilt overfor et ultimatum, enten sende hele intervjuet eller bli trakassert.

- CNN burde ha forklart omstendigheten

Opptaket med bin Laden-intervjuet ble sendt over til al Jazeeras hovedredaksjon, men de valgte å ikke sende det. De ville ikke sende et intervju som ble gjennomført under tvang, og hvor alle spørsmål var diktert på forhånd.

Stor var overraskelsen hos al Jazeera da CNN valgte å sende deler av intervjuet.

al Jazeera kritiserer nå CNNs beslutning om å sende filmen, uten tillatelse fra dem. De mener også at CNN burde ha forklart omstendighetene rundt intervjuet for sine seere. CNN opplyste i går at de hadde mottatt materialet fra anonyme kilder.

<B>BESTEMTE SPØRSMÅLENE: Osama bin Laden styrte hele intervjuet selv, og truet med å trakassere journalisten om det ikke ble sendt i sin helhet.
Hele Norges coronakart