Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bin Laden kan gjemme seg i «grotte-hotell»

Hvis Osama bin Laden gjemmer seg i en hule i Afghanistan, slik noen tror, kan det være i et «hulekompleks» i området Tora Bora øst i Afghanistan.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Taliban gir seg aldri

Komplekset, som ligger i et fjellområde nær grensen mot Pakistan, blir sammenlignet med et hotell av en tidligere besøkende den britiske avisen The Independent har snakket med.

Huleanlegget skal ha sitt eget ventilasjonssystem foruten elektrisitetsforsyning og vannforsyning. Det ligger svært isolert og beskyttet til 350 meter inne i fjellene og er bebodd av bin Ladens tilhengere.

- Inngangen er bred nok til at en bil kunne ha kjørt inn. Du går 15 meter og kommer til en dør av tre, sier Hazarat Ali, som arbeider for gruppen som nå har kontrollen i det østlige Afghanistan.

For seks måneder siden skal komplekset, som er fullstendig omsluttet av høye fjell, ha huset så mange som 2.000 arabiske og utenlandske krigere som forberedte seg på å delta i en geriljakrig.

Etter at Taliban ble drevet ut av byen Jalalabad for snart to uker siden, skal mange tilhengere av militsen ha tatt veien til anlegget i fjellene.

(NTB)

Hele Norges coronakart