- Bin Laden lever i pakistansk slumstrøk

Den ettersøkte terroristen skal ha gått i dekning blant Pakistans fattige.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Verdens mest ettersøkte mann Osama bin Laden lever, om ikke i beste velgående. Han har etter sigende gått i dekning i et slumområde i Peshawar i Pakistan.

Bin Laden gjemmer seg hos sine tilhengere i Peshawar, sier en lokal leder til avisen The Washington Times. Bin Laden skal ha greid å flykte fra Tora Bora-fjellene i Afghanistan under den amerikanske offensiven der i begynnelsen av desember.

Kilden sier han regner med at bin Laden står under beskyttelse av elementer innen pakistansk etterretning som er motstandere av Pakistans moderate president Pervez Musharraf. Taliban- og al-Qaida-krigere skal ha fått ordre om å dra tilbake til Afghanistan fra Pakistan «for å drepe amerikanere og andre fremmede soldater», sier den ikke navngitte kilden.

En belønning på 25 millioner dollar for opplysninger som gjør til at bin Laden kan pågripes har ført til en flom av tips om hvor han skal befinne seg.

(NTB)

NY VIDEO FRA BIN-LADEN: I går ble det offentliggjort en ny video med Osama bin Laden. TV-kanalen APTN har fått tak i videoen som viser den ettersøkte terroristen i et hus i Kabult. USA tror videoen er fra i fjor.