- Bin Laden mangler penger

Kabul (NTB-Reuters): Den ettersøkte topp-terroristen Osama bin Laden mangler penger til å drive sine baser i Afghanistan fordi hans midler i utlandet er frosset.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Osamas kapital i utenlandske banker er frosset og han er ikke lenger i stand til å bygge militærbaser, drive religiøse skoler eller støtte noen enten det gjelder næring eller utdannelse, sa Talibans informasjons-og kulturminister Amir Khan Mutaqi.

Bin Laden kommer fra en rik saudi-arabisk familie. Han er like mye på kant med myndighetene i hjemlandet, som han ønsker styrtet og erstattet av et rent islamsk styre.

Bin Laden har i lang tid blitt anklaget for å finansiere terror mot vestlige interesser. Han skal ha vært hjernen bak bombene mot de amerikanske ambassadene i Nairobi og Dar er Salaam i august, der minst 263 mennesker ble drept. USA gjennomførte kort etter et rakettangrep mot mål i Sudan og Afghanistan, som ifølge amerikanerne var knyttet til mannen.

USA utlovte i november en belønning på 37,5 million kroner for informasjon som kan føre til at bin Laden blir tatt. Taliban-styret har renvasket ham for anklagene og nekter å utlevere ham til USA.