Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bin Laden og kaprerne sammen på video

Al Qaida-sjefen møtte kaprerne før 11. september-terroren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): TV-kanalen Al-Jazeera har vist bilder av Osama bin Laden som møter noen kaprerne før angrepene mot World Trade Center 11. september 2001, melder AP.

Al-Jazeera hevder at opptakene aldri har vært vist tidligere, men vil ikke si hvordan de fikk filmen, som er produsert av As-Sahab, al-Qaidas mediavirksomhet.

Filmen viser bin Ladan som sitter sammen med Mohammed Atef og Ramzi Binalshibh, som er mistenkt for å ha stått bak selvmordsaksjonene 11. september 2001.

Atef er også kjent som Abu Hafs al-Masri. Han ble drept av amerikanske styrker i Afghanistan i 2001. Binalshibh bel tatt for fire år siden i Pakistan og er nå i USAs varetekt.

I videoen går Osama bin Laden utendørs i et fjellområde. Han tok smilende i mot flere personer som, ifølge videoen, skal ha vært flere av kaprerne fra 11. september.

- Opptaket er det fjerde i en serie med lange videoer som al-Qaida har offentliggjort for å minnes angrepene på Pentagon og World Trade Center 11. september 2001, sier Ben Venzke, sjef for IntelCenter, et privat amerikansk selskap som overvåker militær meldingstrafikk og utstyrer amerikanske myndigheter med antiterrortjenester.

De andre filmene ble publisert i april og september 2002 og i september 2003. Alle filmene viste planleggingen av kapringene og  uttalelser fra noen av kaprerne. 

SKAL MINNES 11. SEPTEMBER: Denne filmen er den fjerde i serie som er laget for å minnes 11. september. Foto: AP/Scanpix
SKAL MINNES 11. SEPTEMBER: Denne filmen er den fjerde i serie som er laget for å minnes 11. september. Foto: AP/Scanpix Vis mer
image: Bin Laden og kaprerne sammen på video
MØTTE KAPRERNE: I filmen møte bin Laden kaprerne fra 11. september.