Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Bin Laden omringet

Britiske og amerikanske spesialstyrker er på sporet av terrorlederen Osama bin Laden, skriver flere britiske aviser i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge Sunday Times og Sunday Telegraph har styrkene omringet bin Laden på et om lag 80 kvadratkilometer stort område i det sørøstlige Afghanistan.

Amerikanske kommandosoldater og britiske SAS-styrker er blitt fraktet til området med helikopter, og skal i første omgang hindre bin Laden i å flykte til Pakistan.

Britiske etterretningskilder sier de har mange grunner til å anta at bin Laden befinner seg i området, og ikke har kunnet forflytte seg langt.

Talibans ambassadør i Pakistan, mulla Abdul Salam Zaeef, benektet lørdag kveld at bin Laden hadde forlatt Afghanistan med sine koner og barn. Men han sa han ikke visste hvor han var.

Sunday Telegraph meldte også at en av bin Ladens kommandanter i den beleirede byen Kunduz, som ikke er afghaner, hadde gitt ordre om å henrette 150 Taliban-soldater som ønsket å overgi seg til Nordalliansen.

Utenlandske soldater i al-Qaeda-nettverket til bin Laden, blant dem pakistanere, arabere og tsjetsjenere, er svært upopulære blant afghanere flest. Det ventes at de vil kjempe til siste mann, siden de ikke har noe sted å flykte til.

(NTB)

Hele Norges coronakart