- Bin Laden på TV

Bin Laden lever, er tjukkere og kommer snart på video. Ifølge en kilde høyt oppe i al-Qaida-systemet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Osama bin Laden lever. Han er i god vigør, har gått opp i vekt på grunn av sikkerhetsforordningene og vanskeligehetene med å forflytte seg. Det kommer man til å merke ved hans neste fremtreden, sier Abdel Rahman al-Rashed til det London-baserte arabiskspråklige magasinet Al Majalla.

Media al-Qaida

Intervjuet er gjort av reporter Mahmoud Khalil over e-post i oktober. Det skal ha tatt en måned å arrangere intervjuet.

Al-Rashed beskriver seg selv som en høyt oppe i al-Qaida, han sier han kommer fra Kuwait. Han forteller at al-Qaida har organisert et eget mediadepartement for å henvende seg til det muslimske folk.

- Sjeik Osama bryr seg om media. Vi har et spesialisert departement for trykk, audio og video-produksjon, og en gruppe internett-eksperter.

Tidligere denne måneden kringkastet tv-kanalen al-Jazeera et lydbånd der en stemme mange hevdet var bin Laden, sa at «Guds barn» planlegger flere angrep mot USA.

Ukjent når videoen komer

At bin Laden ikke uttalte seg på ettårsdagen for 11. september-angrepene kommer av at han ikke vil «sammenkoble sin seier med sin person».

- Bin Laden er helt likegyldig i forhold til alle påstandene om at han er blitt drept. Han velger ikke tidspunkt for å stå fram for å avvise slike påstander, sier al-Rashed.

Al-Rashed nekter samtidig for at al-Qaida har nære forbindelser til det irakiske regimet, slik USA har hevdet.

Når bin-Laden kommer på video opplyser han ikke.