bin Laden planla fotballterror

Terrorlederen Osama bin Laden pekte personlig ut spillerne som skulle drepes under Englands åpningskamp under fotball-VM i Frankrike i 1998. En av dem var David Beckham.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dette melder den ikke alltid like pålitelige tabloidavisa News of the World, riktignok med den kjente journalisten og bin Laden-eksperten Adam Robinson som kilde.

I forbindelse med en bin Laden-biografi som Robinson ga ut i desember i fjor, skal journalisten sitte på brev fra den algirske terrorgruppa GIA. Tre av terroristene fra denne gruppa skulle utføre «Operasjon Tunisia», etter navnet på Englands motstander i VM-kampen som ble spilt på Stade Velodrome i Marseille 15. juni 1998.

Brevene forteller at «sjeiken», et dekknavn for Osama bin Laden, personlig hadde plukket ut keeperen David Seaman, den målfarlige spissen Alan Shearer, treneren Glenn Hoddle og de to populære ungguttene David Beckham og Michael Owen.

News of the World gjengir også detaljene i aksjonen: Den ene terroristen skulle løpe mot Seaman i målet og sprenge seg selv i lufta, mens den andre skulle kaste en håndgranat mot reservebenken. Alan Shearer skulle så bli skutt av den siste.

Imidlertid sørget Abou Khelil Mahfoud for at aksjonen aldri ble satt ut i livet. Han var kjent som en av GIAs mest hensynsløse mordere, men viste seg å være en dobbeltagent som lekket flere av GIAs toppnavn til europeisk politi.

Dermed kunne Alan Shearer og Paul Scholes trygt sørge for at England vant 2-0 over Tunisia i åpningskampen sin i VM.

VILLE DREPE FOTBALLSPILLERE: Osama bin Laden i «Operasjon Tunisia» under fotball-VM i 1998.