- bin Laden såret i Tora Bora

Al-Qaida-soldater i amerikansk fangenskap forteller at Osama bin Laden ble såret i Tora Bora i fjor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Deretter kommanderte han sine kommandanter til å spre seg i alle retninger fra fjellene i det østlige Afghanistan.

Opplysningene kommer fra kilder i den amerikansk etterretningstjensten. Det stilles likevel spørsmål om sannhetsgehalten i de nye opplysningen, ettersom forklaringene til fangene spriker i flere retninger, skriver CNN. Det er blant annet uenighet om hvilke skader bin Laden skal ha fått og nøyaktig hvor det skjedde.

På et filmopptak som skal være tatt av bin Laden i desember, gestikulerer han bare med høyrehånden, mens venstrearmen er helt i ro. Dette styrker teorien om at han kan ha blitt såret under de kampene. Verdens mest ettersøkte terrorist er nemlig loggført i FBIs arkiver som venstrehendt.

Også amerikanske offiserer sier at flere fanger har fortalt den samme historien uavhengig av hverandre, at bin Laden var i Tora Bora i begynnelsen av desember. Han hadde samtaler med sine soldater før han ble smuglet ut av regionen med hjelp fra lokale sympatisører.

Bush-administrasjonen har kommet fram til at Osama bin Laden var i hulekompleksene Tora Bora-fjellene under kampene i fjor. Og de mener han med stor sannsynlighet kom seg unna i live.

Det kan du lese mer om her.